- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בנק מזרחי טפחות בע"מ נ' טקסטוק יבוא וייצוא 2001 בע"מ
|
ת"ט בית משפט השלום תל אביב - יפו |
31842-10-10
24.11.2010 |
|
בפני : משה כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: טקסטוק יבוא וייצוא 2001 בע"מ |
: בנק מזרחי טפחות בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
הובאו לפני ארבע התנגדויות שאותם הגישה המבקשת.
טענתה של הנתבעת היא שהשיקים שהוגשו לביצוע הוחלפו על ידי שיקים אחרים שכבר נפרעו בבנק ומשום כך קיים כשלון תמורה ביחס לשיקים שהוגשו לביצוע אשר אותם היה על הנפרע להחזיר אותם למבקשת שהיא המושכת.
טענה זו נטענה באופן ברור בתצהיר של הנתבעת ואף חזרה עליו בהזדמנויות שונות ועליה נחקר היום בחקירה נגדית נציגה של הנתבעת בחקירה נגדית ארוכה אשר בסופה הגעתי למסקנה שהגרסה ולפיה קיים כשלון תמורה ביחס לשיקים שהוגשו לביצוע וכי אלה הוחלפו על ידי שיקים אחרים שנפרעו, לא קרסה ולא נסתרה.
המדובר כאן בבקשה לביצוע שיקים שהוגשה בין צדדים רחוקים לשיקים. התובע הוא בנק שהוא צד ג'. הצדדים הקרובים לשיקים הם המבקשת שהיא המתנגדת ומושכת השיקים והחברה הנפרעת בשם סיגנל. בשלב מקדמי זה של הדיון דהיינו בשלב הבקשה למתן רשות להגן במסגרת בקשה לביצוע שיקים די בכך שהנתבעת תעלה טענת הגנה טובה במסגרת היחסים שבינה לבין הצד הקרוב אליה בחולית ההסב. במקרה הנוכחי מושכת השיקים טוענת שנפל פגם באחיזה של הנפרעת דהיינו קיים כשלון תמורה בין הצדדים הקרובים בחוליה הראשונה של העסק ודי בכך כדי לתת את הרשות להגן. בשלב הבא של הדיון יהא על הצד השלישי דהיינו התובע להוכיח שהוא אוחז כשורה. אחיזה כשורה אינה נדונה בשלב ההתנגדות אלא בשלב מאוחר יותר והנטל להוכיח אותה מוטל על התובע ולא על הנתבע להוכיח העדר אחיזה כשורה.
הנתבעת התיחסה בתצהירה להעדר אחיזה כשורה של התובע בשיקים שהוגשו לביצוע. על טענה זו לא נחקר המצהיר והדבר נותר כפי שהוא רשום בתצהיר, דהיינו שהשיקים שהוגשו לביצוע אינם תקינים על פי מראם וכי אין התאמה בין שם הנפרע לבין שם המסב שמופיע על גבי השיקים למרות שקיים דמיון מסוים בין השמות. למרות שציינתי לעיל שאין על הנתבעת להוכיח בשלב זה של הדיון העדר אחיזה כשורה של התובע הרי שבכך שהיא טענה לענין זה מבלי שהדבר נסתר בחקירה הנגדית יש כדי לחזק את המסקנה למתן הרשות להגן.
לא מצאתי בשלב זה של הדיון שקרסה גרסתה של הנתבעת. העובדה שהשיקים ניתנו ללא הגבלת הסב אין בה כדי לדחות את ההתנגדות משום שטענת ההתנגדות מתיחסת לכשלון תמורה ולכן גם אם לא הוגבלה הסחרות של השיקים הרי שההתנגדות מבוססת על טענה אחרת של כשלון תמורה ולכן ניתן לקבל את הטענה. כמו כן אין מקום לקבל את טענת התובע ולפיה הנתבעת לא הוכיחה שהיא פנתה בכתב או הציגה פניה לכל גורם שהוא לביסוס טענתה שאכן מדובר בשיקים חלופיים או שיקים שלא היו אמורים להפרע וזאת משום שהתנבעת העידה באמצעות נציגה שהיו פניות רבות לנפרעת להחזיר לה את השיקים המקוריים והדברים נותרו ללא מענה.
מסקנת הדברים היא שיש מקום למתן הרשות להגן ולכן ניתנת לנתבעת הרשות להתגונן.
בקשת הביצוע תיחשב ככתב תביעה ובהסכמת הצדדים רשאית הנתבעת להגיש כתב הגנה בתוך 30 ימים מהיום.
הצדדים יגישו תצהיר אימות וגילוי מסמכים בתוך 15 ימים מיום הגשת כתב ההגנה. תצהירי עדות יוגשו בתוך 60 ימים מיום הגשת כתב ההגנה.
המזכירות תקבע ישיבה מקדמית בפני שופט, במעמד בעלי הדין. תשומת לב הצדדים לכך שדין אי התייצבות לישיבה המקדמית כדין אי התייצבות למשפט.
הוצאות הדיון היום בסך של 3000 ₪ ישולם על ידי הצד שיפסיד בתביעה בנוסף על כל סכום שיפסק על ידי בית המשפט בתום ברור התביעה.
הדיונים שקבועים למחר בפני כב' השופטת כוכבה לוי, כב' הרשם אדי לכנר וכב' הרשם אבי כהן מבוטלים.
המזכירות תודיע על כך למותבים הנ"ל על ביטול הדיונים.
ניתנה והודעה היום י"ז כסלו תשע"א, 24/11/2010 במעמד הנוכחים.
משה כהן, רשם
הוקלד על ידי: איריס שלומוב התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
